Lirik Lagu Apa Apa Stillo – 5forty2

Aku naik pelik apa dah jadi dengan scene
Kekadang naik jelik tengok badut buat bising
Naik pening,lagak besar tapi skill ntah apa-apa
Setakat dalam cyber bukan kau boleh kemana
Kononnya boleh freestyle,buat aku tergelak
Rhyme yang dah siap ntah berapa kali dia selak
Jangan buat lawak,bukan niat aku mengata
Tapi kalau makan cili sure rasa pedas giler
Pulas filler dalam rhyme pastu kata punch-line
Sedarlah kau tu Pak Pandir bukan nyer Ein-stein
Jalanan dan gangsta,jangan buat lawak
Bila ajak jumpa tau pulak dia cuak
Aku bukan berlagak,cuma bercakap benar
Dah banyak sangat kucing yang suka cakap besar
Mulut lebar kalau terer aku langsung tak kisah
Tapi ni dah jadi macam lebih sudu dari kuah
Lebih tipu dari benar,lebih tiru dari ori
Macam mana nak maju kalau takda kreativiti
Cepat betul melenting bila kita cuba tegur
Dia kata kita pulak yang cuba tunjuk bagus

[Chorus]
Ntah apa-apa semua tipu belaka
Tak real tak tau macam mana nak beza
Ntah apa-apa bunyi lebih dari buat
Meluat bila aku usha orang perasan kuat
Ntah apa-apa perangai yang kau pakai
Nak kata bangang memang,tak boleh kata pandai
Ntah apa-apa cukuplah ngaku power
Ingatla ada kuasa atas sana lagi terer

[Verse 2]
Sekarang part aku,aku plak nak mengata
Aku nak kata siapa,korang peduli apa
Ade lagak giler babeng,tak sedar bakat kureng
Baru ade group kmpg prasan diri Wu-tang
Freestyle blank otak lembap sembap tak gerak pantas

Bila dah tewas mula la usha panas hati tak puas
Bila nak gaduh bawak turun satu crew
Macam ni ke semangat hey pendekar Melayu?
Suara anak kucing lagak gengster apa citer
Setakat main keyboard apa kebenda namenya
Hilang jati diri lupa terus budaya
Agama jadi rosak maruah bangsa binasa
Ini benda biasa boleh tengok hari-hari
Tengok berapa banyak poser dekat KLCC
Yang perempuan pulak pakai tak cukup kain
Tak tahu pulak aku orang KL semua miskin
Tepek bedak kat muka tebalnya 12inchi
Perasan diri lawa memang tak sedar diri (lupa ceghemin kot..)
Nasiblah yang terasa memang aku sengaja
Kalau tak puas hati kita settle hari raya

[Verse 3]
Turn aku pulak bagi aku satu verse
Tak best arr kalau korang jer yg mengata
Aku pun nak merasa,banyak benda nak citer
Pasal aku nampak banyak-budak-gedik-giler
Pakai kalahkan artis tapi skill ko-song
Ini macam citer dongeng semua bo-hong
Ada yang dah kalah tak serik ngaku hebat
Weh budak,baik kau cepat-cepat pergi taubat
Meluat bila ramai, gelar diri tu emcee
Track menggelabah budak baghal jer yang puji
Ini realiti bukan buat cerita
Aku selalu benar bila dalam kata-kata
Buat kerja sendiri jangan ikut orang ajer
Orang ada lagu cinta dia pun nak ikut sama
Dah tau diri tu tak terer boleh pulak tunjuk power
Tingkatkan ilmu dulu,baru layak bersuara
Macam cerita lucu,kisah gangsta kat Malaysia
Blanja bapak tanggung buat citer jual dadah
Hentikan semua yang palsu,berhenti pura-pura
Jadi diri sendiri,tak rugi apa-apa